Tavus Kuşları Hakkında bilgi almak için tıklayınız.

Beç Tavuğu

Ordu yaban hayatına bin sülün haberi - Marmaris TV

Sahralarda olmak üzere anavatanı Afrika’dır. Fransa’nın güneyinde ve Hindistan’ın batısında oldukça kullanımı yaygın olan bir türdür. Yaşama süreleri 12 yıl gibi uzunca bir süredir, Kuluçka sayıları yaklaşık olarak 30 gündür. Otsu bitkiler, tahıllar, bitkilerin tohumları, meyveleri ve böcekler ile beslenirler. Genelde ilkbaharda ürerler buda takriben mayıs ve nisan aylarıdır. Ağırlıkları 1.5 kg civarıdır. Görünümü ; Başı çıplaktır, boyun derisi ise kıpkırmızıdır, tüyleri ise oldukça beyaz beneklidir. Dişi cinsleri genelde yuva yapmak için çok uğraşmazlar, Ve çok muazzam bir şekilde bir defada 20 tane yumurta bırakırlar. Tavuk yumurtalarına oranla oldukça küçük yumurtalar bırakırlar ve sarıları çok koyudur. Yumurtaları ise oldukça lezzetlidir.

Paylaş Facebook Twitter E-Mail Whatsapp

Ürün Talep Formu

Tüm sipariş ve bildirimlerinizi bu form üzerinden bizlere iletebilirsiniz.

facebookinstagram